Warm welkom voor woongroep Uniek

Maandag 19 december vierde Area samen met de bewoners de oplevering van het woongebouw aan de Prior van Milstraat in Uden. In aanwezigheid van omwonenden en de bouwpartners werd ‘Woongroep Uniek’ officieel welkom geheten in de wijk.

Samen zelfstandig met zorg op maat
Sinds 30 november hebben de elf bewoonsters de sleutel van hun appartementen en twee gezamenlijke ruimten. De dames die allen begeleiding nodig hebben, vormen samen een woongroep. Door de kleinschalige opzet krijgen ze allemaal zorg op maat en de individuele aandacht die nodig is. Een mooie plek waar ze sámen zelfstandig wonen en elkaar stimuleren om hun zelfredzaamheid te vergroten.

“Het is voor deze groep belangrijk om zelfstandig te wonen op een fijne plek”, aldus Jan van Vucht, directeur/bestuurder van Area. “We ontwikkelen hiervoor graag nieuwe woonvormen om zo ons steentje bij te dragen.”

Ouders nemen het initiatief
De ouders van deze dames namen zo’n acht jaar geleden het initiatief om op zoek te gaan naar een woonruimte voor hun dochters. Het heeft lang geduurd voordat er een geschikte locatie gevonden was en overeenstemming was tussen de projectontwikkelaar Stam + De Koning, de gemeente Maashorst, de stichting Uniek en Area. Uiteindelijk is een leegstaande garage getransformeerd tot deze mooie, duurzame appartementen in het centrum van Uden.