Feestelijke heropening Ons Huis

Op 20 oktober werd Ons Huis aan de Steenovenstraat in Uden feestelijk heropent. Area verbouwde het wooncomplex in samenwerking met stichting Zorgwiel en ouderinitiatief van woongroep Ons Huis. Met deze verbouwing is dit ‘thuis’ voor de twaalf cliënten klaar voor de toekomst.

Goede afstemming
Voor de verbouwing is er goed overlegd en gekeken naar wat nodig was voor de toekomst van de bewoners.

Door op de begane grond een minder valide toilet en badkamer te maken kunnen de bewoners fijn blijven wonen. Ook alle ruimten op de begane grond zijn toegankelijk gemaakt voor minder valide en hebben de leefruimten een open karakter gekregen. Daarnaast is de  brandveiligheid verbeterd, een zorgoproepsysteem geïnstalleerd en zijn de vochtproblemen verholpen.

De hele verbouwing duurde 5 weken. Tijdens deze periode verbleven de bewoners bij hun ouders of op een ander adres. Woensdag 20 oktober zijn ze allemaal weer teruggekeerd naar hun ‘thuis’.

Woongemeenschap Ons Huis
Ons Huis is een woongemeenschap waar twaalf cliënten zelfstandig wonen. Zorgwiel geeft hen de nodige  ondersteuning en begeleiding. Zo kunnen de bewoners, ieder op zijn eigen manier deelnemen aan het dagelijkse sociale leven.