Contact
Vragen? Laat het ons weten

Een nieuwe keuken en/of badkamer

Je wilt graag een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet, omdat die van jou aan vervanging toe is. Wij vinden het belangrijk dat je woning naar jouw smaak is en helpen je daarom hierbij graag!

Veel gevraagd over Een nieuwe keuken en/of badkamer

Ik wil graag een nieuwe badkamer of keuken uitzoeken. Kom ik hiervoor in aanmerking? En hoe verloopt dit proces?

Wil je in aanmerking komen voor het vervangen van jouw badkamer of keuken? Dat is onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Wanneer je badkamer 30 jaar of ouder is of je keuken 20 jaar of ouder, wordt hij door Area vervangen. Is je keuken in 2007 of later geplaatst? Dan wordt deze keuken na 25 jaar vervangen. 

Twijfel je over de leeftijd van je keuken? In het onderkastje van de gootsteen zit vaak een stempel of sticker met de plaatsingsdatum van de keuken. Bij wat oudere keukens vind je deze ook wel eens achter een lade op de achterbalk van de keuken. Kun je geen datum vinden? Of wil je weten hoe oud je badkamer is? Neem dan contact op met Area. 

Om een keukenrenovatie of badkamerrenovatie aan te vragen, kun je op de volgende manieren contact opnemen met Area:

Telefonisch

  • Neem contact op met Area via 0413-388044 Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 12:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur op 0413-388044.
  • Area inventariseert de wensen en controleert de mogelijkheden. De medewerker vult een aanvraagformulier in en stuurt deze bij akkoord door naar de aannemer.
  • De aannemer neemt contact met je op om een afspraak in te plannen om de keuken of badkamer in te meten en de kleurkeuze te bespreken.
  • Het vervolgtraject verloopt via de aannemer.

Let op: Bij een huurachterstand is het mogelijk om een keukenrenovatie of badkamerrenovatie aan te vragen. Er zijn geen mogelijkheden meer voor extra opties. Lopen je betalingen echter via een deurwaarder, dan is het gedurende dit traject niet mogelijk om de keuken of badkamer te laten vervangen.

Ik heb een vraag over mijn keuken- of badkamerrenovatie welke wordt of is geplaatst. Het voldoet niet aan mijn verwachting. Wat moet ik doen?

Wat vervelend voor je, we kijken graag of we hierin iets voor je kunnen betekenen. Neem contact op met Area via Mijn Vraag.

Mag ik een vaatwasser plaatsen?

Voor het juiste antwoord moet je eerst goed de huidige situatie bekijken.

  • In sommige woningen zit er al een water- en rioolaansluiting en een elektra-aansluiting (op een aparte groep). Area plaatst namelijk bij een keukenrenovatie de vaatwasseraansluitingen in het gootsteenkastje.  
  • Zit deze aansluiting niet in de woning? Dan mag je deze zelf aanbrengen. Vraag toestemming hiervoor door het invullen van het aanvraagformulier ZAV
  • De keukenplint mag afgekort worden. Echter moet deze bij een mutatie wel terug geplaatst kunnen worden.
  • Lees de kluswijzer nr 12 op onze internet site. algemene kluswijzer

Mijn badkamer en toilet worden vervangen, waardoor ik geen toilet heb. Kan er een tijdelijk toilet worden geplaatst?

Ja, dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met de uitvoerder van de aannemer. Zij kunnen op jouw verzoek een chemisch toilet leveren.

Mijn vloer past niet meer omdat mijn nieuwe keuken andere afmetingen heeft. Wat kan Area voor mij betekenen?

Schilderwerk en vloerafwerking vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Area, je mag er zelf voor zorgdragen dat de vloer, muur en keuken op elkaar worden afgestemd.

Een nieuwe keuken kan iets andere afmetingen hebben dan je vorige keuken. Als de vloerafwerking onder de keuken niet doorloopt, kom je soms net iets te kort na het vernieuwen van de keuken. Ook de bovenkasten kunnen een klein stukje afwijken qua maat.
De hoogte van de kastjes wordt bepaald door de hoogte van de afzuigkap boven het fornuis dus ze kunnen inderdaad iets hoger of lager hangen dan voorheen.