Contact
Vragen? Laat het ons weten

Leefbaarheidsbudget

Area stelt leefbaarheidsbudget beschikbaar voor huurders die iets willen betekenen voor de leefbaarheid in de buurt. Wil je bijdragen om mensen met elkaar te verbinden en draagt jouw idee bij aan de de uitstraling of veiligheid van jouw buurt ? Dit is jouw kans, neem de uitdaging aan!

Veel gevraagd over Leefbaarheidsbudget

Wat zijn de belangrijkste spelregels rondom het aanvragen van het leefbaarheidsbudget?

Heb je een leuk idee voor je woonomgeving? Draagt dt idee bij aan het versterken van de onderlinge sociale contacten tussen buurtgenoten? Dan kan Area hiervoor geld beschikbaar stellen uit ons leefbaarheidsbudget "Voor elkaar!" Initiatieven vanuit de buurt en vóór de buurt, voor elkaar en met elkaar, dat is wat Area graag ziet.

De spelregels:

  • De activiteit wordt georganiseerd voor en door bewoners van Area in een bepaalde straat of buurt.
  • Je aanvraag wordt ondersteund door een begroting, eventuele tekeningen en/of offertes.
  • Het gaat om activiteiten die voor Area niet leiden tot structurele verplichtingen.
  • Area wil het budget graag eerlijk verdelen over de verschillende wijken van Area in Uden, Veghel en de omliggende kerkdorpen.
  • Als ‘tegenprestatie’ vragen wij jou om een activiteit te organiseren waardoor de woonomgeving schoner en veiliger wordt. 

Wil je een aanvraag doen en voldoe je aan de spelregels? Dan kun je de aanvraag indienen door het formulier "Voor elkaar!" in te vullen

Als wij je aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij aan de hand van de spelregels of jouw voorstel in aanmerking komt voor een bijdrage.

Ik wil wat betekenen voor mijn woonomgeving. Wat moet ik doen?

Heb je een goed idee om de uitstraling of veiligheid van jouw buurt te verbeteren? Dan stellen wij hiervoor geld beschikbaar uit ons leefbaarheidsbudget 'Voor elkaar!', initiatieven vanuit de buurt en vóór de buurt, voor elkaar en met elkaar, dat is wat Area graag ziet. Via dit formulier "Voor elkaar!" meld je je idee.

Hoe kan ik een aanvraag voor een budget voor een fijne woonomgeving indienen?

Wil je als huurder van Area een activiteit organiseren in combinatie met een activiteit waardoor de woonomgeving schoner en veiliger wordt. Denk hierbij aan het samen de galerij, brandgangen en voortuinen opschonen. Als je voldoet aan de spelregels kun je de aanvraag indienen door het formulier "Voor elkaar!" in te vullen.