Contact
Vragen? Laat het ons weten

Energie besparen

Area vindt energiebesparende maatregelen aanbrengen in woningen belangrijk. Hiermee verlagen we de energiekosten en vergroten we het wooncomfort. De komende jaren voeren we diverse energiebesparende projecten uit. Area investeert in het energiezuinig maken van de woningen, plaatst zonnepanelen en adviseert bewoners hoe het energieverbruik in huis te verlagen. Zo bereiken we samen een aanzienlijke besparing. Met elkaar brengen we de energiekosten omlaag en denken we aan de wereld van morgen.

Meer over zonnepanelen
Bekijk eens de instructiefilm over zonnepanelen

Veel gevraagd over Energie besparen

Kan Area adviseren bij de keuze voor een energieleverancier?

Nee, dat doet Area niet. Op de site van eigen huis staat een aanbod voor gezamenlijke inkoop, daarin kun je goed de aanbieders vergelijken.  

En als je je hebt ingeschreven voor de Collectieve Inkoop Energie ontvang je vrijblijvend een persoonlijk aanbod. Als je dat aanbod accepteert, dan wordt je gratis één jaar lid van Vereniging Eigen Huis. Wil je daarna geen lid blijven, dan moet je op tijd je lidmaatschap opzeggen.

Ben je overgestapt naar zonnepanelen? Dan kun je gewoon je huidige leverancier behouden. 

Ik heb een hoog energieverbruik in vergelijking met andere jaren. Wat moet ik doen?

Vul de Vragenlijst verhoging energiekosten in. Lukt het je niet om het formulier af te drukken? Neem contact op met Area via het contactformulier.

Mogelijk kun je al achterhalen of er speciale momenten zijn waarop het verbruik hoger is. Daarvoor schrijf je een aantal dagen achter elkaar de meterstanden op. Doe dat wel op een vast tijdstip, zodat ze te vergelijken zijn.

LET OP: niet volledig ingevulde formulieren nemen we niet in behandeling.

Ik heb een hoog energieverbruik in vergelijking met andere bewoners. Wat moet ik doen?

Area heeft energiecoaches waarmee je een afspraak kunt maken. Zij nemen samen met je het energieverbruik door en geven tips om te besparen. Meld je hiervoor aan via de link.

Mogelijk kun je achterhalen of er speciale momenten zijn waarop het verbruik hoger is. Daarvoor noteer je een aantal dagen achter elkaar de meterstanden. Doe dat wel op een vast tijdstip, zodat ze te vergelijken zijn.

Ik wil dak- en / of vloerisolatie aanvragen. Wat moet ik doen?

Area pakt de dak- en vloerisolatie projectgewijs aan. Je kunt natuurlijk ook zelf de isolatie in overleg met Area ter hand nemen.
Meer informatie tref je aan in de documenten (link ZAV en kluswijzer isolatie).

Ik wil energie besparen. Hoe vraag ik een coachingsgesprek aan?

Vraag via onze speciale energiebesparingssite een coachingsgesprek aan. Een van de energiecoaches neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Ik wil mijn woning energiezuiniger laten maken. Wat moet ik doen?

Area investeert de komende jaren in energiebesparende maatregelen zoals de plaatsing van zonnepanelen, tips om energie te besparen, woningen isoleren, dubbel glas plaatsen. Hiermee verlagen we de CO2 uitstoot en verlagen we het energieverbruik, waar bewoners van profiteren. Wil je laten bekijken hoe jouw woning energiezuiniger kan worden? Klik op deze link.

Bij huurachterstand is het niet mogelijk om energiebesparende maatregelen of een coachingsgesprek aan te vragen.

Ik wil weten of de vloer/ het dak van mijn woning nu al goed geïsoleerd is. Hoe kom ik dat te weten?

Area brengt alleen vloerisolatie aan bij houten vloeren. Je kunt via de kruipruimte zien of je vloer geisoleerd is

Area brengt alleen dakisolatie aan bij schuine daken. Dit wordt vanaf de binnenzijde aangebracht.  

Kun je niet zien of je vloer/ dak geisoleerd is? Neem dan contact op met Area via het contactformulier.

Meer vragen (2)