Energie besparen

Area vindt energiebesparende maatregelen aanbrengen in woningen belangrijk. Hiermee verlagen we de energiekosten en vergroten we het wooncomfort. De komende jaren voeren we diverse energiebesparende projecten uit. Area investeert in het energiezuinig maken van de woningen, plaatst zonnepanelen en adviseert bewoners hoe het energieverbruik in huis te verlagen. Zo bereiken we samen een aanzienlijke besparing. Met elkaar brengen we de energiekosten omlaag en denken we aan de wereld van morgen.

Energie bespaartips

Veel gevraagd over Energie besparen

Ik heb blokverwarming. Hoe krijg ik de € 190 korting op mijn energierekening in november en december?

Algemeen

Hoe je de € 190 korting op je energierekening in november en december krijgt, hangt af van je energieleverancier. Je kunt dit niet zelf bepalen. Je energieleverancier kan op 5 verschillende manieren de € 190 korting per maand aan je betalen.
Dit kan door per maand:

  • € 190 aan je over te maken;
  • € 190 van je voorschot- of eindnota voor elektriciteit af te halen;
  • Een deel van de € 190 aan je over te maken. En het andere deel van je voorschot- of eindnota voor elektriciteit af te halen;
  • € 190 van een openstaande rekening of betalingsrekening af te halen;
  • € 190 aan je over te maken nadat je het contract beëindigt.

Je energieleverancier laat je zo snel mogelijk weten hoe je je geld krijgt.

Recht op korting bij een kleinverbruiksaansluiting
Iedereen die op de 1e dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting heeft voor elektriciteit, krijgt die maand € 190 korting. Het gebouw met de aansluiting moet wel bedoeld zijn om in te wonen of te werken. Bijvoorbeeld een woning, kantoor of café. De korting geldt dus niet voor bijvoorbeeld een garagebox met een aparte aansluiting en eigen energiecontract. Als je achter je meter nog een aparte meter hebt voor bijvoorbeeld een elektrische auto, krijg je het bedrag alleen voor je hoofdaansluiting.

Geen korting bij een grootverbruikaansluiting
Als je met meerdere huishoudens op een grootverbruikaansluiting bent aangesloten, krijg je geen korting. Bijvoorbeeld bij een collectief energiecontract. Dat komt omdat niet snel vast te stellen is of en hoeveel huishoudens er achter een grootverbruikaansluiting zitten. Het kabinet zoekt nog naar een oplossing voor huishoudens met zo’n gezamenlijke aansluiting, om hen wel te laten profiteren van het prijsplafond per 1 januari 2023.

 Dit geldt dus enkel voor elektra en niet voor gas.