Verzekering

We hebben als eigenaar ons bezit, de woning, verzekerd met behulp van een opstalverzekering. Dat hoef je als huurder dus niet te doen. Wel adviseren wij je dringend jouw eigen spullen goed te verzekeren door middel van een inboedelverzekering. Tot deze spullen behoort ook het huurdersonderhoud (behangen en sauzen), want dit wordt in geval van calamiteiten niet door onze verzekering vergoed. Verder is een goede aansprakelijkheidsverzekering van belang. Ook deze verzekering moet je zelf regelen.

Veel gevraagd over Verzekering

Moet ik een opstalverzekering afsluiten als ik een woning koop?

Algemeen

Ja, vanaf het moment van overdracht moet je de opstalverzekering zelf geregeld hebben. Zolang je de woning van Area huurt, regelen wij de opstalverzekering voor de dekking van schade aan de woning.

Mijn ruit is kapot. Wat nu?

Algemeen

Wat vervelend voor je. Area heeft een partner die glasschade herstelt. Neem contact met hen op via 0413-388047. Snepvangers zorgt voor het herstel van de ruit. 

Nadat de ruit is vervangen wordt in de opvolgende maand het schilderwerk van de glaslatten ingepland. Dit wordt uitgevoerd door hun onderaannemer.
Moet je daarvoor thuis zijn, dan wordt er door Snepvangers een brief met het verzoek om contact op te nemen voor een afspraak verzonden. 

Is de glasschade door jou als bewoner veroorzaakt? Dan kan het zijn dat je hiervoor de rekening ontvangt. 

Wat zijn de kosten voor glasverzekering?

Algemeen

Dit zijn verplichte kosten bij het aangaan van een huurcontract. In jouw huurcontract staan de kosten vermeld. 

Zijn de aanpassingen welke ik aan de woning heb gedaan meeverzekerd met de opstalverzekering van Area?

Algemeen

Nee, deze ZAV (Zelf Aangebrachte Verandering) moet je zelf verzekeren.

Verbeteringen welke door de huurder aan de woning zijn aangebracht, bijvoorbeeld aan de keuken of een aanbouw, noemt men huurdersbelang.

Deze aanpassingen worden niet verzekerd door de verhuurder en deze moet je dus zelf verzekeren. Om deze aanpassingen te verzekeren, is het verstandig om dit aan te melden bij je verzekeringsmaatschappij. Kijk bij het afsluiten van de inboedelverzekering wel goed tot welk maximaal bedrag je bent verzekerd, om er zeker van te zijn dat alle aanpassingen zijn verzekerd. 
Een gelijmde vloer, bijvoorbeeld laminaat, hoort bij de inboedel.

Mijn schade wordt niet vergoed door mijn inboedelverzekering. Wat moet ik doen?

Algemeen

Vergoedt jouw verzekeringsmaatschappij de schade niet? Stuur dan een schriftelijke afwijzing van de betreffende inboedel met daarin het bedrag en het schadegeval van jouw verzekeringsmaatschappij naar ons toe. Wij  sturen dit ter beoordeling door naar onze aansprakelijkheidsverzekering.