De Bolst Erp

overzichtskaart De Bolst ErpDe gemeente Meierijstad ontwikkelt in Erp een nieuwe woonwijk: De Bolst. Deze nieuwe woonwijk ligt aan de noordrand van Erp direct grenzend aan het buitengebied. Het plan bestaat voornamelijk uit nieuw te ontwikkelen woningen met een multifunctionele accommodatie ‘De Trommel’ in een nieuw te realiseren park. De Trommel is in 2010 in gebruik genomen en biedt onderdak aan diverse maatschappelijke voorzieningen waaronder een basisschool (Mariaschool), kinderdagverblijf en andere ondersteunende functies.

Ontwikkeling van de woningbouw verloopt per fase. Fase 1 én 2 zijn gereed. Area heeft hier 22 nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Momenteel zijn fases 3, 4 en 5 in voorbereiding. Samen met de gemeente werken we aan de ontwikkeling van 25-30 nieuwe sociale huurwoningen binnen deze fases.

In het noordelijk deel van De Bolst zijn nog eens 100-120 woningen gepland waar opnieuw 25% sociaal te verwachten is. Op dit moment is niet bekend wanneer gemeente de ontwikkeling van dit gebied een stap verder brengt.

Voor wie gaan we bouwen?
Binnen De Bolst (fase 4 én 5) zetten we in op de realisatie van woningen voor de doelgroep: één- en tweepersoonshuishoudens én de ontwikkeling van levensloopbestendige woningen voor de doelgroep senioren. Het plan voorziet in de bouw van grondgebonden woningen, wat wil zeggen woningen met een tuin én geen appartementen.

Wat bouwen we?
In fase 4 worden vijf sociale huurwoningen gebouwd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Woningen met een gebruiksoppervlakte van circa 90-95 m2, 2 slaapkamers op de etage en nog een extra ruimte op de zolder.

Planning
De bouw is gestart. Naar verwachting worden de woningen in april 2023 opgeleverd. Zodra de woningen in de verhuur komen deze aangeboden op OnsHuiz.nl.

Ontwikkeling van fase 5 wordt op dit moment verder uitgewerkt. Nadere informatie volgt op later moment.

Blijf op de hoogte
Op deze webpagina delen wij actuele informatie over dit project.

Daarnaast kunt u via www.overheid.nl op de hoogte gehouden worden (via e-mail of app) van alle bekendmakingen rondom deze plannen en andere officiële bekendmakingen in uw buurt.