Carolushof

De verduurzaming van de 45 seniorenappartementen Carolushof in Uden is gereed. De werkzaamheden zijn in oktober 2022 opgeleverd.

Eerst zijn de twee liften vervangen in de periode februari- april 2022. Daarna hebben wij de woningen comfortabeler en energiezuiniger gemaakt en het noodzakelijke onderhoud uitgevoerd aan het gebouw.

De huidige bewoners, veelal ouder dan 80 jaar, zijn tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Er volgt geen huurverhoging na de verbeteringen van de woningen.

Het Carolushof complex heeft 5 etages met elk 9 appartementen. De meeste werkzaamheden hebben buiten de woningen plaatsgevonden zoals het dak isoleren, herstel van voegwerk en schilderwerk en de aanleggen van de nieuwe warmtebron.

De warmtebron van het gebouw is vervangen door drie warmtepompen die op het dak zijn geplaatst in combinatie met bufferzakken in de kruipruimte en een kleine bodembron. Het gebouw is hiermee van het gas af!

In de woningen is het glas vervangen door zonwerend HR++ glas. Het ventilatiesysteem in de woningen is verbeterd door middel van individuele Co2 gestuurde ventilatieboxen en in de keuken is een recirculatiekap aangebracht.

Area kijkt met trots terug op het gasloos maken van dit complex.