Contact
Vragen? Laat het ons weten

Area levert eerste nul-op-de-meterwoningen op in Uden

In De Vlindergaard, de nieuwbouwwijk aan de oostkant van Het Retraitehuis, overhandigde woningcorporatie Area gisteren de sleutels aan de bewoners van 38 eengezinswoningen. Area ontwikkelde deze woningen samen met ontwikkelaar en bouwer Hendriks Coppelmans. Voor Area zijn het de eerste nul-op-de-meterwoningen in Uden.

Nul-op-de-meter: wat is dat?

De 38 eengezinswoningen wekken hun eigen energie op. De zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp in de woning zorgen voor voldoende stroom, verwarming en warm water. Daarnaast wekken de woningen voldoende energie op voor huishoudelijk verbruik, bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon of het gebruik van de wasmachine. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. Door de combinatie van deze installaties en goede installaties, hebben bewoners een comfortabele woning en lage energielasten.

De Gaarden: betaalbaar en duurzaam wonen

In 2016 ontwikkelden en realiseerden Area en Hendriks Coppelmans samen De Kersengaard, aan de westkant van Het Retraitehuis. In deze nieuwe wijk verschenen 18 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 24 appartementen. In 2018 bouwen ze samen verder aan De Vlindergaard, ten oosten van Het Retraitehuis. Naast 38 eengezinswoningen verschijnt in dit gebied een energiezuinig appartementengebouw met 28 appartementen. Het appartementengebouw wordt begin 2019 opgeleverd. Alle woningen zijn sociale huur.

Bewust leven in De Gaarden

Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat De Gaarden. Een prachtige, gemengde woonwijk. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels.