Contact
Vragen? Laat het ons weten

Area en Van der Heijden bouwen 69 sociale huurwoningen in Odiliapeel, Uden en Veghel.

Vandaag ondertekenden Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Area een Turn-key overeenkomst voor de bouw van 69 sociale huurwoningen. Deze 69 woningen worden gebouwd op vijf verschillende locaties; 12 woningen Spechtenlaan Odiliapeel, 11 woningen Abdijlaan Uden, 12 woningen Groen van Prinstererlaan Veghel, 6 woningen Evertsenstraat Veghel en 28 woningen Jan van Galenstraat Veghel.

 De woningen op de locatie de Groen van Prinstererlaan en 8 woningen op de locatie Jan van Galenstraat zijn zogenaamde levensloopbestendige woningen. Bij deze woningen is het volledige woonprogramma (woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer) op de begane grond gerealiseerd. Deze woningen zorgen voor meer diversiteit in het bezit van Area.

Alle woningen worden All-electric uitgevoerd, dat wil zeggen dat de woningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting. De woningen worden verwarmd met een warmtepomp en het koken gebeurt met een elektrische kookplaat. Daarnaast zijn alle woningen energieneutrale woningen (EPC=0). Dat betekent dat het energieverbruik van de woningen voor het opwarmen en ventileren wordt opgewekt door de PV panelen. Ook wordt het hemelwater van de woningen bij of rondom de woningen opgevangen en geïnfiltreerd. Begin 2019 start Van der Heijden met de bouw van deze woningen, naar verwachting worden de woningen eind 2019 opgeleverd.

Met de gemeente Meierijstad en de gemeente Uden zijn onlangs de contracten getekend voor de aankoop van de grond. We zijn verheugd om als Area bij te dragen aan het aantrekkelijke woonklimaat en een woningaanbod voor iedereen.