Contact
Vragen? Laat het ons weten

Nieuwbouw projecten

Veel gevraagd over Nieuwbouw projecten

Ik heb interesse in het te ontwikkelen project Knarrenhof in Uden. Hoe kom ik voor een woning in aanmerking?

Op dit moment zijn er plannen om een Knarrenhof in Uden te gaan ontwikkelen.
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning binnen het project Knarrenhof Uden, kun je je hiervoor inschrijven bij de Knarrenhof (http://www.knarrenhof.nl) Daarnaast dien je ook als woningzoekende bij Area ingeschreven te staan. In de regel wijst de Knarrenhof de woningen toe.
Knarrenhofprojecten bestaan uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen.

Project Fruitgaard - Tijdelijk Wonen Velmolen Oost Uden

De 36 appartementen van het project Fruitgaard (Velmolen Oost) zijn in juli 2018 opgeleverd. 

Klik hier voor meer informatie over 'Tijdelijk Wonen'.

De woningen hebben geen eigen buitenruimte. De verharding en het groen zijn openbaar en worden aangelegd en onderhouden door de gemeente. Dit geldt dus ook voor de kleine terrasjes voor de woningen. 
Het resterende groen zal in het najaar van 2019 worden aangelegd door de gemeente. Gemeente heeft toegezegd dat plantjes die door bewoners zijn geplaatst in de perken, door gemeente zullen worden overgenomen en onderhouden. 

Project Groen van Prinstererlaan, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige Franciscusschool realiseren we 12 kwadrantwoningen. 
Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens..

Het gaat om levensloopbestendige woningen, dat wil zeggen dat het volledige woonprogramma, woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op de begane grond is gerealiseerd. De woningen bestaan uit één bouwlaag met kap en hebben een vloeroppervlak van circa 90m2. De woningen beschikken niet over een tuin, maar een terras wat grenst aan de woonkamer. Op de verdieping bevindt zich een hobbykamer, vide en installatieruimte.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting opgeleverd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht, met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwbouwwoningen en groen en speelruimte voor de wijk.

De uitvoering van het project wordt verzorgd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 

Verwachte uitvoering: start medio april 2019
Verwachte oplevering: medio december 2019

Huurprijsindicatie: € 720,- euro per maand. 

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het tweede kwartaal van 2019.

Project Don Bosco

Area heeft dit pand van de gemeente Meierijstad gekocht. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed, de voormalige Don Bosco basisschool, behouden.

Area wil de herontwikkeling op een bijzondere manier gaan doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Inmiddels hebben ongeveer 50 kandidaten zich gemeld die graag samen met Area het ontwikkeltraject ingaan.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot 22 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Project Evertsenstraat, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige school Het Anker realiseert Area 6 woningen met uitzicht op de Aa. 

De woningen zijn gelegen aan de Evertsenstraat 1 A t/m E en bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 90m2. De woningen beschikken niet over een tuin, maar over een terras wat grenst aan de woonkamer. 

Deze woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting uitgevoerd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik, de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen.

De uitvoering van het project wordt verzorgt door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 

Verwachte uitvoering: start medio April 2019
Verwachte oplevering: medio November 2019 (4 weken voor oplevering worden de huurders definitief geinformeerd over de opleverdatum). 

Huurprijsindicatie: tussen € 685,- en € 720,- euro

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het tweede kwartaal van 2019.

Project Jan van Galenstraat, Veghel-Zuid

Na de verhuizing van de Vijfmaster school en de Microhal zijn op deze locatie 28 huurwoningen gerealiseerd. Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben maximaal 2 slaapkamers. 

De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en een vloeroppervlak van ca. 85 m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging. 

6 van de 28 woningen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat het volledige woonprogramma op de begane grond is gerealiseerd. Deze woningen bestaan uit één bouwlaag met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van ca. 65m2. 

De woningen zijn zeer energiezuinig (EPC=0) zonder gasaansluiting uitgevoerd. Dat wil zeggen dat bij normaal gebruik, de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen.

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht, met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwbouwwoningen en groen en speelruimte voor de wijk. 

De uitvoering van het project wordt verzorgt door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 

Verwachte uitvoering: start medio april 2019
Oplevering: november/december 2019 (4 weken voor oplevering worden de huurders definitief geinformeerd over de opleverdatum).

Huurprijsindicatie: tussen de € 600,- en € 685,- euro per maand. 

Nadere informatie kun je terugvinden in de verhuurbrochure.

Project Abdijlaan

Op de plek van de voormalige standplaatsen aan de Abdijlaan, zijn door Area 11 woningen gerealiseerd. 

Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen en hebben 2 of 3 slaapkamers. De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 80 tot 90m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging.

De woningen zijn zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting uitgevoerd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Uden opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen.

De uitvoering van het project wordt verzorgt door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. Van der Heijden, zal voor aanvang van de werkzaamheden de buurt informeren over de uitvoering.

Verwachte uitvoering: start medio april 2019
Verwachte oplevering: 21 november 2019 (sleuteloverdracht)

Huurprijsindicatie: tussen de € 651,- en € 720,- euro per maand.

Wat is Knarrenhof?

Het project Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Privacy en wooncomfort staan centraal in een veilig en afsluitbaar hofje. Iedere bewoner heeft zijn eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Het project bestaat uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Knarrenhof.

Wanneer worden de nieuwbouwwoningen Buitendreef 33 t/m 47 in Veghels Buiten verhuurd?

Deze 8 huurwoningen zijn inmiddels toegewezen aan de kandidaathuurders.

Het adres van de woning is Buitendreef 33 tot en met 47, 5463 LC  Veghel. Onderdeel van de Kastanjetuin en Kloostertuin.

De woningen worden gebouwd door Dura Vermeer en de datum voor sleuteluitgifte is 19 maart 2018.

Project Kastanjetuin Uden - Prior van Milstraat - Woongroep Uniek

Het project Kastanjetuin ligt tussen Prior van Milstraat en Burgemeester Thijssenstraat nabij het centrum van Uden. De locatie wordt herontwikkeld door Stam en de Koning in samenwerking met Stichting Uniek.

Area neemt 10 huurappartementen turn-key van Stam en de Koning af en gaat deze verhuren aan Stichting Uniek. De ontwikkeling is gekoppeld aan de ontwikkeling van de overige woningen in het gebied. Doordat de ontwikkeling van de overige woningen vertraging oploopt, loopt ook de ontwikkeling voor Uniek vertraging op. Verwachting is dat dit jaar het bestemmingsplan kan worden opgestart waarna in 2020 gestart kan worden met de uitvoering met oplevering in 2020-2021. Afhankelijk van het verloop van de procedure en eventuele bezwaren.

Wanneer worden de nieuwbouwwoningen in Veghels Buiten / Buitendreef 3-13 te huur aangeboden?

In de wijk Veghels Buiten heeft aannemersbedrijf Ouwehand een rij met 6 huurwoningen gebouwd voor Area. Deze zijn via Mijn Huiz van 22 tot en met 28 februari 2018 te huur aangeboden. Drie woningen worden verhuurd via het model inschrijfduur en de andere drie via het lotingmodel.
De oplevering van deze woningen heeft plaatsgevonden in de week van 16 april 2018.

Wonen in Hoevense Veld in Uden

Denkt u er aan om te gaan te gaan verhuizen? Wilt u in de buurt blijven wonen? Komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning? Dan is Hoevense Veld in Uden wellicht de plek voor u. Inschrijven en informatie opvragen kan via: info@wonenhoevenseveld.nl of op de website

Project Peelse Heide, Odiliapeel

Aan de rand van Odiliapeel worden momenteel 12 woningen gebouwd. 

Lokatie
De woningen zijn gelegen aan de Peelse Heide en zijn grondgebonden. 

Indeling
Elke woning heeft een open keuken. De woonkamer ligt aan de achterzijde en staat in verbinding met de tuin. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, een technische ruimte en een badkamer gesitueerd. De zolder bestaat uit een ruime afgesloten bergzolder met een dakraam. 

Energiezuinig
De woningen worden energiezuinig opgeleverd, energielabel A+. Ze beschikken over een geisoleerde vloer, dak en gevel. Ook zijn de woningen uitgerust met een luchtwarmtepomp met hoog rendement, zeer isolerende beglazing, vloerverwarming en zonnepanelen op het dak. Er is geen gasaansluiting aanwezig. 
Daarnaast beschikken de woningen over een ruime tuin met een buitenberging. Hemelwater wordt apart opgevangen en in de tuin geinfiltreerd. 

Huurprijs
De kale huurprijs bedraagt 684,78 euro plus 1,25 aan servicekosten.

Toewijzing en oplevering
De woningen worden op basis van inschrijftijd toegewezen aan huishoudens met minimaal 2 personen. 
Naar verwachting worden de woningen eind september 2019 opgeleverd. 

De woningen worden geadverteerd tot 13 juni 2019 via woningaanbod.

Brochure
Brochure Peelse Heide

Meer vragen (8)