Contact
Vragen? Laat het ons weten

Afgelopen weekend lekte mijn kraan. Erg vervelend. Via MijnHuurdersportaal diende ik toen een reparatieverzoek in en maakte een afspraak in de online-agenda. Bleek dat er maandag al een gaatje vrij was. Is dat even snel geregeld.

Silvia de Cocq van Delwijnen

Huurdersportaal

Heb je een vraag over jouw huis, huurcontract of financiën? Heb je een klacht of compliment voor Area? Of wil je een reparatieverzoek indienen? Via het huurdersportaal van Area regel je dit allemaal zelf. Het huurdersportaal is een ‘mijn omgeving’ waarin je je eigen gegevens kunt bekijken, zoals bij de bank of de zorgverzekeraar. Log in met jouw persoonlijke sleutel en e-mailadres en profiteer van de voordelen van het huurdersportaal van Area. Vanaf nu regel je via mobiel, pc of tablet jouw bewonerszaken op het tijdstip dat het jou uitkomt. Snel, handig en eenvoudig!

Bekijk het instructiefilmpje waarin het activeren van het huurdersportaal stapsgewijs wordt uitgelegd.

Veel gevraagd over Huurdersportaal

Het lukt me niet om in te loggen op het huurdersportaal? Kun je me helpen?

Heb je wellicht onlangs je e-mailadres aangepast? Dan moet je dit nieuwe e-mailadres gebruiken om inloggen in het huurdersportaal. Anders werkt het niet. Lost dit je probleem niet op? Neem dan met ons contact op via Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 12:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur op 0413-388044. Je bent tijdens deze tijdstippen ook van harte welkom op onze kantoren in Uden en Veghel..

Wat is een huurdersportaal?

Het huurdersportaal is een ‘mijn omgeving’ waarin je je eigen gegevens kunt bekijken, zoals bij de bank of de zorgverzekeraar. Heb je een vraag over jouw huis, huurcontract of financiën? Heb je een klacht of compliment voor Area? Of wil je een reparatieverzoek indienen? Via het huurdersportaal van Area kun je dit allemaal zelf regelen. Met jouw persoonlijke toegangssleutel log je in, in jouw portaal. Zo kun je via mobiel, pc of tablet jouw bewonerszaken regelen op het tijdstip dat het jou uitkomt. Snel, handig en eenvoudig!

Ik wil graag mijn opmerkingen/ ideeën over het huurdersportaal kwijt. Hoe kan ik dat doen?

Natuurlijk, je kunt deze melden via de tegel genaamd ‘mening huurdersportaal’ die staat in het huurdersportaal zelf.

Ik ben mijn wachtwoord voor het huurdersportaal kwijt. Wat kan ik doen?

Ga naar de login pagina van het huurdersportaal klik op mijn wachtwoord vergeten. Je kunt hier jouw e-mailadres invullen en je krijgt daarin een e-mail met verdere instructies.

Hoe activeer ik mijn account voor het huurdersportaal?

Met jouw e-mailadres en toegangssleutel maak je jouw account aan. Bekijk de instructievideo of lees de volgende stapsgewijze uitleg:

 • Stap 1
  Ga naar https://mijn.areawonen.nl/account/activeren
 • Stap 2
  Je bent nu op het inlogscherm van MijnHuurdersportaal.
  Vul jouw e-mailadres in en jouw activatiecode in.
  Klik op 'activeren'.
 • Stap 3
  Je hebt je nu aangemeld. Via jouw e-mailadres ontvang je een e-mail met als onderwerp ‘Jouw account activeren’. Hierin staat een link om jouw account definitief te activeren. Druk op de link ‘Activeer mijn account’.
 • Stap 4
  In het volgende scherm voer je jouw gegevens in.
  Maak jouw eigen wachtwoord aan.Jouw wachtwoord heeft minimaal 6 tekens, waaronder 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer.
  Klik op ‘Activeren’.

Jouw account op MijnHuurdersportaal is geactiveerd! Je ziet daarvan een bevestiging in beeld.

Heb je geen toegangssleutel van Area ontvangen? Dan kun je deze bij ons opvragen via het contactformulier.

Wat zijn de voordelen van het Huurdersportaal?

 • Inloggen op het tijdstip dat jou uitkomt
 • Persoonlijke gegevens bekijken en wijzigingen
 • Gegevens van jouw woning en financiën bekijken
 • Online een afspraak maken voor een reparatie
 • Een compliment en klacht doorgeven

Ik heb een nieuw e-mailadres. Hoe kan ik deze gebruiken voor het Huurdersportaal?

Log eerst nog in met jouw oude e-mailadres. Ga naar Mijn instellingen en geef jouw nieuwe e-mailadres door. Je krijgt een bevestiging op jouw nieuwe e-mailadres. Klik op de link in de bevestiging en je logt in met jouw nieuwe e-mailadres.

Hoe kan ik uitloggen op het huurdersportaal?

Klik op het slotje van 'Mijn Huurdersportaal', kies vervolgens ‘uitloggen’.

Ik heb geen e-mail adres, wat nu?

Om gebruik te maken van het huurdersportaal van Area heb je een e-mailadres nodig. Jouw e-mailadres is namelijk tevens je inlognaam. Heb je geen e-mailadres? Geen zorgen, Area blijft bereikbaar voor al jouw vragen via telefoon of op kantoor aan de balie.

Ik zie bij het financiële overzicht dat ik nog geld te goed heb van Area, mag ik dat ontvangen?

Als je op het huurdersportaal ziet dat je een negatief openstaand saldo hebt, kan het zijn dat je  geld te goed hebt van Area. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Area beoordeelt of dit inderdaad gaat om een voorstand en keert in dat geval binnen twee weken het bedrag uit. Zorg ervoor dat de juiste contactgegevens bekend zijn bij Area, zodat wij eenvoudig contact met je kunnen opnemen.

Meer vragen (5)